Grootste triathlonevenement van België afgelast, Vlaamse Atletiekliga verlengt opschorting competitie met een maand

Grootste triathlonevenement van België afgelast, Vlaamse Atletiekliga verlengt opschorting competitie met een maand

Marten Van Riel won vorig jaar de Zwintraithlon Foto: BELGA

De sportdienst van Knokke-Heist heeft maandag bevestigd dat er in 2020 geen Zwintriatlon komt en dat ook de halve triatlon afgelast wordt, hoewel beide wedstrijden in september gepland stonden. Ook de Vlaamse Atletiekliga heeft de opschorting van alle atletiekwedstrijden met een maand verlengd tot en met 30 juni. Geannuleerde wedstrijden krijgen geen nieuwe plaats op de kalender.

Naast de Zwintriathlon zijn ook de Iron Kid en de Finisher Triatlon in augustus afgelast. De Zwintriatlon en de halve triatlon zijn grensoverschrijdend en de beslissing om de wedstrijden te annuleren werd in samenspraak met de gemeente Sluis genomen.

“Specifiek voor de Zwintriathlon en de Halve Triatlon Knokke-Heist werd deze beslissing genomen na overleg met de burgemeester van Sluis. Gezien de huidige omstandigheden met onder andere afgesloten grenzen, de verschillende regelgeving in de twee landen en de toekomstige onzekerheden kwam men tot de conclusie dat het onmogelijk is om deze events in voldoende veilige omstandigheden voor alle deelnemers, medewerkers én het publiek te kunnen organiseren. Met deze uitzonderlijke beslissing wil men de gezondheid boven alles plaatsen” staat te lezen op website van de sportdienst van Knokke-Heist.

Geen atletiek tot en met 30 juni

“De Vlaamse Atletiekliga deelt de bezorgdheid van de overheid om deze crisis onder controle te houden en zal dus alle richtlijnen van de overheid strikt opvolgen”, klinkt het. “Wij verwachten een trage afbouw van de huidige maatregelen en kunnen niet voorspellen wanneer onze clubs terug wedstrijden mogen organiseren.” Of er in de zomer wel terug atletiekwedstrijden komen, is dus lang niet zeker.

Geen enkele grote atletiekwedstrijd sneuvelt door de nieuwe maatregel van de VAL. Eerder al werd het BK atletiek verplaatst van 27-28 juni naar 15-16 augustus. Op 1 en 4 juli staan in Luik en Heusden wel twee van de belangrijkste Belgische atletiekmeetings op het menu. Of ze kunnen doorgaan, zal later pas blijken.

De VAL onderstreept ook nog eens wat er vanaf maandag wel en niet mogelijk is op vlak van trainingen. “Fysieke activiteit in open lucht is toegestaan met maximaal twee extra personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt. Toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is nog altijd verboden.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.