Pauwels Sauzen - Bingoal versterkt damesploeg met crosstalent Fem van Empel

Pauwels Sauzen - Bingoal versterkt damesploeg met crosstalent Fem van Empel

Pauwels Sauzen - Bingoal heeft zijn dameskern versterkt de 17-jarige Nederlandse Fem van Empel. Vorig jaar was Van Empel de beste in het junioresklassement van de DVV Trofeeen werd ze vijfde op het WK veldrijden in Dübendorf. Van Empel zal als belofte op 1 oktober aansluiten bij de Belgische ploeg en tekende tot eind 2022.

Fem van Empel gaf pas deze winter het voetballen volledig op om zich te kunnen focussen op het veldrijden. “Na mijn prestaties dit veldritseizoen hadden zich verschillende geïnteresseerde ploegen gemeld, maar Pauwels Sauzen - Bingoal sprak me meteen aan. Ik had een heel goed gevoel vanaf het eerste gesprek. De begeleiding, het materiaal, … Ik croste al als kind, maar heb me later op het voetballen gericht toen ik werd gescout voor de Nederlandse voetbalselectie”, legt ze uit in een persbericht. “Maar het begon later weer te kriebelen om te crossen, en in november heb ik het voetbal uiteindelijk helemaal aan de kant gezet. Ik croste als juniore al een paar keer tussen de elite-dames, maar ik kijk er al naar uit om nog meer tussen de grote namen aan de start te staan.”

Manager Jurgen Mettepenningen is tevreden met zijn nieuwe aanwinst: “Het is mijn bedoeling om de dameskern van Pauwels Sauzen - Bingoal stelselmatig verder uit te breiden. Ook met jong talent. Daarbij viel ons oog op Fem, dankzij enkele goede resultaten tijdens het afgelopen veldritseizoen”, zegt de manager. “Aangezien ze nog niet zo lang crost en nog erg jong is, denken we dat ze over heel wat progressiemarge beschikt. We kijken ernaar uit om haar te begeleiden in haar ontwikkelingsproces als veldrijdster vanaf komend seizoen, haar eerste als belofte.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.