Julie Vermeire zet eerste stappen als radiomaker bij NRJ en maakt de luisteraars wegwijs in de wereld van TikTok

Julie Vermeire zet eerste stappen als radiomaker bij NRJ en maakt de luisteraars wegwijs in de wereld van TikTok

Na haar televisiedebuut in Dancing with the stars waagt Julie Vermeire zich nu ook aan radio op NRJ. Opnieuw heeft het te maken met dansen. Foto: Kris Van Exel

Ze was al enkele keren te gast bij NRJ, maar vanaf dinsdag is Julie Vermeire (21) er wekelijks te horen. Als ervaringsdeskundige geeft ze de luisteraars tips om het te maken op de populaire app TikTok. Daarmee begeeft ze zich voor het eerst in de radiowereld.

Dat Julie Vermeire niet om een dansje verlegen zit, bewees ze al toen ze vorig jaar het Vier-programma Dancing with the stars won. Na dat succesvolle televisiedebuut zet ze nu haar eerste stapjes in de wereld van radio. Op zender NRJ is ze voortaan wekelijks te horen in de ochtendshow van dj’s Kim Muylaert en Michaël Joossens. Iedere dinsdag net voor acht uur maakt ze de luisteraars helemaal wegwijs in de wereld van, hoe kan het ook anders, TikTok.

Voor de niet ingewijden: TikTok is een immens populaire app onder jongeren, waarop de gebruikers korte muziekfilmpjes en video’s kunnen maken. Op eigen bodem is Vermeire, met meer dan 100.000 volgers, een van de succesvolste gebruikers. Tijdens de voorbije weken in lockdown plaatste ze regelmatig filmpjes waarin ze de benen vanonder haar lijf danst, al dan niet met vader Jacques ‘DDT’ Vermeire aan haar zijde.

Vroege uurtjes

“We durven al eens helemaal uit ons dak gaan in filmpjes op onze sociale media”, zegt NRJ-dj Kim Muylaert. “Maar eerlijk gezegd: we doen ook maar wat. Gelukkig komt Julie nu to the rescue. We kijken er heel hard naar uit om met haar nòg zotter te doen, maar dan op de professionele manier.”

Vermeire zal het onder andere hebben over wat wel en niet werkt op TikTok, wat de trends zijn, welke kanalen je zeker moet volgen en hoe je originele filmpjes maakt. Zelf is ze alvast enthousiast. “Ik was al een paar keer te gast bij NRJ en dat was telkens heel fijn”, klinkt het. “Ook met Kim en Michaël klikt het bijzonder goed. Ik kan hen helpen knallen op TikTok en zij kunnen me heel wat tips geven over radio maken. De vroege uurtjes neem ik er graag bij.”

NRJ ochtendshow met Kim Muylaert en Michaël Joossens, van maandag tot vrijdag vanaf 6 uur op NRJ

Corrigeer

MEER NIEUWS