Corrupte Egyptische tennisser Youssef Hossam krijgt levenslange schorsing

Corrupte Egyptische tennisser Youssef Hossam krijgt levenslange schorsing

Foto: AFP

De 21-jarige Egyptenaar Youssef Hossam wordt levenslang geschorst door de Tennis Integrity Unit (TIU), het orgaan dat strijdt tegen corruptie in het tennis.

Hossam, sinds 9 mei 2019 voorlopig geschorst, heeft zich volgens de TIU schuldig gemaakt aan matchfixing en corruptie. Er werden tussen 2015 en 2019 21 inbreuken op de regels vastgesteld. Hossam “spande samen met andere partijen om uitgebreid aan gokgerelateerde corruptie te doen” in de lagere regionen van het proftennis, aldus de TIU. Door de schorsing mag de Egyptenaar nu geen officiële wedstrijden meer spelen.

De 21-jarige Hossam is het nummer 820 van de wereld en de broer van Karim Hossam. Die werd twee jaar geleden eveneens levenslang geschorst nadat hij schuldig werd bevonden aan zestien inbreuken op de regels. De hoogste notering van Youssef Hossam was de 291e plaats op de ATP-ranking, in december 2017.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.