Heilig Bloedprocessie gaat niet uit, schrijn wordt opgesteld in de kerk

Heilig Bloedprocessie gaat niet uit, schrijn wordt opgesteld in de kerk

Een beeld uit de Heilig Bloedprocessie van 2019. Foto: Ronny van den Ackerveken

Hoogstraten -

In de lijn der verwachtingen heeft het Heilig Bloedcomité beslist dat er op 7 en 14 juni geen processie door het centrum van Hoogstraten trekt.

De laatste keer dat er geen processie was op de twee zondagen na Pinksteren was in de Tweede Wereldoorlog. “We hebben nog even gehoopt, maar veiligheid en gezondheid zijn belangrijker”, zegt pastoor Bart Rombouts. “Het Heilig Bloedschrijn wordt begin juni opgesteld in het midden van de Sint-Katharinakerk en we zorgen voor extra bloemenversiering. De kerk is tijdens de Heilig Bloedweek een aantal dagen open voor het publiek. Verder wachten we af of een eucharistieviering via livestream mogelijk is. Nu is het nog te vroeg omdat nog niet geweten is wat er dan kan en mag.”

De voorbije jaren konden mensen op de woensdag van de jaarmarkt een kaars branden in de begijnhofkerk. “Voor het alternatief van deze Light a Candle roepen we iedereen in Hoogstraten en de deelgemeenten op om op zaterdag 6 juni een kaars aan het raam te laten branden. Om 20u luiden de feestklokken van de Sint-Katharinakerk en applaudisseren we voor de helden van de zorg. Heilig Bloed is een feest van verbondenheid en kan op deze manier toch een beetje gevierd worden.”

Er zijn noveenkaarsen gemaakt met het logo van Heilig Bloed. Die branden negen dagen en worden onder andere te koop aangeboden bij de meeste bakkers en apothekers voor 7 euro. De opbrengst gaat naar de Hoogstraatse welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je.

www.heiligbloedhoogstraten.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio