WTA-CEO ondersteunt idee van Roger Federer: “Geen schrik om te fusioneren met de ATP”

WTA-CEO ondersteunt idee van Roger Federer: “Geen schrik om te fusioneren met de ATP”

Foto: Photo News

Steve Simon heeft zich uitgesproken over het idee van Roger Federer om de tenniscircuits van de mannen en de vrouwen te fuseren. Ook Rafael Nadal en Billie Jean King gaven al eerder aan dat ze heil zien in een fusie tussen de WTA en ATP.

Twee weken geleden opperde Federer het idee van de coronacrisis gebruik te maken om de ATP en de WTA te laten fuseren. “Het is voor fans verwarrend om verschillende klassementen te hebben, andere logo’s en websites en verschillende toernooicategorieën”, stelde de Zwitser.

“Ik heb nooit schrik gehad van een dergelijke fusie”, legt Simon op zijn beurt uit in een interview met The New York Times. “Ik ben altijd de eerste geweest om dat idee goed te keuren. Uiteraard is er wel nog een lange weg af te leggen om daartoe te komen, maar in het huidige landschap heeft dat wel zin.”

De onzekere periode waar de tenniswereld nu door het coronavirus door moet, zou weleens het beslissende duwtje in de rug kunnen geven volgens Simon. Al heeft zo’n fusie wel nog serieus wat voeten in de aarde. “We bevinden ons op een uniek moment. De crisis en de uitdagingen die hieruit voortvloeien, kunnen ook opportuniteiten aan de oppervlakte laten komen. Er zal serieus wat papierwerk aan te pas komen en dat zal zeker tijd kosten, maar als je een akkoord hebt over een welbepaald doel, dan kunnen de zaken plots heel snel gaan”, besluit Simon.

LEES OOK. Roger Federer roept op tot eendracht: “Mannen en vrouwen in de tenniswereld moeten samenwerken nu”

WTA-CEO ondersteunt idee van Roger Federer: “Geen schrik om te fusioneren met de ATP”
Tennisiconen Nadal en Federer zijn begaan met de toekomst van hun sport Foto: AFP
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.