Tennisinstanties brengen meer dan 6 miljoen dollar bijeen in solidariteitsfonds

Tennisinstanties brengen meer dan 6 miljoen dollar bijeen in solidariteitsfonds

Foto: EPA-EFE

De tennisinstanties ATP (mannen), WTA (vrouwen), ITF (internationale federatie) en de vier grandslamtoernooien hebben meer dan 6 miljoen dollar (ongeveer 5,5 miljoen euro) bijeengebracht in een gemeenschappelijk solidariteitsfonds voor spelers die het financieel moeilijk hebben nu er geen toernooien doorgaan omwille van de coronacrisis. Dat raakte dinsdag bekend.

Eind april kondigden de tennisinstanties het fonds al aan. Over welk bedrag het ging, was toen nog onduidelijk. Het fonds wordt beheerd door zowel de ATP als de WTA. In totaal zullen ongeveer 800 tennissers die het financieel moeilijk hebben ondersteund worden. Om in aanmerking te komen voor het fonds, wordt rekening gehouden met de ranking en het eerder verworven prijzengeld. Mogelijk komt er nog meer geld in het fonds terecht, want er worden nog bijdragen verwacht via veilingen, virtuele tenniswedstrijden,... Ook spelers kunnen een bijdrage doen. Nummer 1 van de wereld Novak Djokovic, voorzitter van de spelersraad van de ATP, riep tennissers eerder al op om dat te doen.

LEES OOK. WTA-CEO ondersteunt idee van Roger Federer: “Geen schrik om te fusioneren met de ATP”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.