Opnieuw verdachte aangehouden in Nederlands onderzoek naar moord op Brasschaatse zakenman

Opnieuw verdachte aangehouden in Nederlands onderzoek naar moord op Brasschaatse zakenman
Brasschaat -

De Nederlandse politie heeft dinsdagavond opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de moord op de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts. De liquidatie van de 55-jarige Bogaerts vormt een onderdeel van het grote proces Eris, gericht op een reeks liquidaties en plannen daartoe door leden van motorclub Caloh Wagoh. Het Openbaar Ministerie meldde de nieuwe arrestatie woensdag op een tussentijdse zitting in het proces in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol.

In april werden ook al twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de moord op Bogaerts. Volgens justitie zijn zij de schutters geweest. De zakenman werd op 21 september 2017 in het Nederlandse Spijkenisse doodgeschoten.

De kroongetuige in het onderzoek Eris heeft verklaringen afgelegd over de zaak. De dinsdag aangehouden verdachte, een 42-jarige man uit Delft, zou de chauffeur zijn geweest en op de uitkijk hebben gestaan.

De politie vermoedt dat Bogaerts betrokken is geraakt bij de handel in harddrugs en in een conflict verzeild is geraakt. De Belg handelde in zeecontainers en zou fikse schulden hebben opgebouwd.

Brandende auto

De auto die vermoedelijk is gebruikt, werd die nacht brandend aangetroffen in Barendrecht. In de auto werd ook het moordwapen gevonden. Op brandende kleding in de buurt van die auto zat volgens het Openbaar Ministerie DNA van de vermoedelijke schutters. Dit tweetal is eerder aangehouden als verdachte, maar kwam weer op vrije voeten. Nieuw bewijs bracht justitie ertoe de mannen (33 en 49 jaar oud) in april opnieuw aan te houden.

In het proces Eris staan veertien verdachten terecht. Het onderzoek omvat elf moordopdrachten, gericht op zestien mensen, waarvan er vijf zijn uitgevoerd. Caloh Wagoh leverde volgens het Openbaar Ministerie “moord op bestelling” en zette daarvoor drie moordcommando’s in.

Corrigeer

NIEUWS