Cecile overleden nog geen week na haar honderdste verjaardag

Cecile overleden nog geen week na haar honderdste verjaardag

Cecile woonde nog thuis, samen met haar zus. Daar is ze op 1 mei overleden. Voor haar honderdste verjaardag kreeg ze nog bezoek van de burgemeester. Foto: if

Assenede -

Cecile De Pape, die op 25 april nog haar honderdste verjaardag vierde en een verrassingsbezoek kreeg van burgemeester Philippe De Coninck (SamenPlus), is niet meer. Cecile woonde nog thuis, samen met haar zus: daar is ze op 1 mei, nog geen week na haar verjaardag, overleden.

De gezusters De Pape, die al vele tientallen jaren trouwe lezers van Het Nieuwsblad waren, keken nog samen uit naar het artikeltje dat over Ceciles verjaardag in de krant zou verschijnen. Burgemeester De Coninck prees bij zijn bezoek de eeuwelinge voor haar “bijzondere levenskracht die ook door de coronacrisis niet klein te krijgen is. We zijn trots op inwoners als ­Cecilia.”

Cecile wordt in beperkte familiekring begraven. Om haar op een mooie manier te herdenken volgt later nog een kerkelijke uitvaartplechtigheid. De redactie betuigt langs deze weg haar medeleven aan Ceciles familie en iedereen die haar lief had.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio