Advertentie aangeboden door Nieuwsbladshop

Waarom kiezen voor een elektrische fiets?

Waarom kiezen voor een elektrische fiets?

Foto: Nieuwsbladshop

Files, vertragingen, parkeerproblemen, luchtvervuiling, stress ... met de auto de weg op gaan is vaak geen pretje. De elektrische fiets blijkt echter een prima alternatief en wint elk jaar aan populariteit, bij jong én oud(er).

Veloci, de elektrische fietsen van Bizbike voor lezers van deze krant

Ook dit jaar zet de webshop van deze krant volop in op een elektrische Veloci-fiets, de 'Veloci Spirit'. De nieuwste telg in de Veloci-familie is opnieuw een Belgisch kwaliteitsproduct, geassembleerd in de Bizbike-fabriek in Kruisem. Ondertussen rijden meer dan 34.000 fietsers rond met een Veloci, één van de best verkochte merken in Vlaanderen. Louis Vanhove, CEO/oprichter van Bizbike en bedenker van Veloci, legt uit hoe het zover is gekomen. 

Hoe het allemaal begon

Bizbike werd in augustus 2014 opgericht als samenwerking tussen Mooof nv en Louis Vanhove. Terwijl Mooof zich focust op de verkoop van scooters, quads en lichte moto's via dealers, besluit Vanhove dat de tijd rijp is voor elektrische fietsen. "In de beginfase van Bizbike waren wij met drie en hebben wij 500 e-bikes gemaakt. De eerste klanten belden om een fiets te bestellen om 6 uur 's ochtends. Toen nog op mijn gsm. Die eerste 500 fietsen moesten rijklaar gemaakt worden en werden elke ochtend in de juiste volgorde in de bestelwagens geladen."

"De eerste dagen waren een groot avontuur dat wij succesvol wisten te volbrengen met ons drie. Het was 7/7 gas geven, maar het plezier was groot. Onze 500 e-bikes warne snel uitverkocht en het eerste jaar hebben wij kunnen afsluiten met 1.200 geleverde e-bikes."

Hoe ziet Bizbike er vandaag uit en wat was de grootste uitdaging? 

"Het bedrijf telt nu 42 Bizbikers. Door de snelle groei hebben wij in een korte tijd een fleetmanagement-systeem op poten moeten zetten om onze klanten snel en efficiënt te helpen. Dit betekent mobiele techniekers, een call center, een IT-platform voor onze digitale fietsassistent My.bizbike, een assemblagelijn in Kruisem waar dagelijks 200 e-bikes klaargemaakt worden om thuis geleverd te worden, ... Op dit moment is er geen enkel ander merk dat zoveel fietsen in zo'n korte termijn bij de mensen thuis brengt."

"Sinds onze opstart zijn we trouwens ook al eens moeten verhuizen. In 2019 zijn wij verhuisd naar onze nieuwe gebouwen in Kruisem waar onze magazijn- en kantoorruimte verdrievoudigd werden."

Hoe is het merk Veloci tot stand gekomen?

"Wij hadden en hebben nog steeds de ambitie om de beste fiets voor de laagste prijs te maken. Na uitvoerige marktstudie en productonderzoek zijn we in 2013 tot de eerste Veloci-fiets gekomen."

"De elektrische fiets is geëvolueerd van een fiets voor recreatief gebruik naar een echte mobiliteitsoplossing voor veel mensen. En wij zijn trots om daaraan te kunnen bijdragen."

Ondertussen rijden al meer dan 34.000 mensen rond met een Veloci. Dit jaar bieden we onze lezers de Veloci Spirit aan, een gloednieuw model. Hoe slagen jullie erin om steeds weer te vernieuwen? 

"Door uitvoerig onderzoek, de wereld rond, gaan we op zoek naar nieuwe producten. Wij staan ook in contact met alle leveranciers van fietsonderdelen, werken mee aan onderzoeken door universiteiten of hogescholen, voeren testen uit bij ons in Kruisem en proberen graag nieuwe producten. En door feedback van onze techniekers en klanten."

"In de beginfase zijn wij geëvolueerd van voormotor naar middenmotor, naar compacte middenmotor. Aangezien we merken dat de gemiddelde leeftijd van onze fietsers serieus aan het zakken is, kijken we bijvoorbeeld ook meer naar nuttige functies zoals een USB-poort om je gsm op te laden."

"Onze fietsen worden ook veel gebruikt voor woon-werkverkeer. Hierdoor wordt de betrouwbaarheid van de fiets zeer belangrijk. Wij letten dus ook erg op de organisatie van onze klantenservice met goed opgeleide en ervaren techniekers."

Koop nu uw elektrische stadsfiets of plooifiets van Veloci en bespaar €1.000 op nieuwsbladshop.be >>>

Corrigeer

Koop nu uw elektrische stadsfiets of plooifiets van Veloci en bespaar €1.000 op nieuwsbladshop.be >>>

VOORDELEN

Recreatie

Elektrisch fietsen leek oorspronkelijk voorbehouden voor een wat oudere doelgroep en recreatief gebruik. De trapondersteuning van de motor maakt fietsen heel comfortabel en biedt voor een grote groep mensen de mogelijkheid om langer mobiel en in beweging te blijven.

Snel en goedkoop

Mobiliteitsproblemen zorgen voor een snelle overstap naar de elektrische fiets voor wie dagelijks in de file staat op weg naar het werk. De fietsvergoeding die vele werkgevers en de overheid toekennen, maakt die overstap nog interessanter. Een pendelaar die zijn auto inruilt voor een elektrische fiets ziet die aankoop op minder dan een jaar terugverdiend.

Milieu

En dan is er ook het milieuaspect. In de strijd tegen luchtvervuiling en klimaatopwarming scoort de elektrische fiets bijzonder hoog ter vervanging van de auto. De uitstoot van CO², fijnstof en andere vervuilende stoffen vermindert drastisch en bovendien kunnen de nieuwste batterijen van een elektrische fiets, waaronder de lithium-ion batterij, volledig gerecycleerd worden.