Olsenaar Pascal Mortier wil lokale brouwer helpen in coronatijden

Pascal Mortier, bezieler allesoverbier.be, gepassioneerd bierliefhebber en hobbybrouwer.

Pascal Mortier, bezieler allesoverbier.be, gepassioneerd bierliefhebber en hobbybrouwer.© www.allesoverbier.be

Pascal Mortier uit de Groeneweg in Olsene is professioneel actief als zelfstandige in het bouwen van websites. Hobbymatig is hij vooral bezig met het brouwen van bier, in dergelijke mate zelfs dat hij nu een opleiding volgt voor microbrouwer. In deze coronatijden wil hij de lokale bierbrouwer een hart onder de riem steken met zijn website.

Eddy Lefevre

Pascal Mortier: ‘Mijn opgedane kennis verwerk ik in een website over bier en brouwen: www.allesoverbier.be . Bedoeling is deze kennis voor iedereen toegankelijk te maken op een verstaanbare manier. Een beetje als ambassadeur van de Belgisch bier- en brouwcultuur dus. Omdat in deze coronatijden professioneel geen nieuwe opdrachten binnenkomen en de lopende opdrachten on hold werden geplaatst, ben ik van mening dat ik mijn tijd op een andere manier kan besteden. Onder meer aan het uitwerken van een internetpagina waarop corona acties uit de bier- en brouwwereld verzameld worden. Deze pagina, www.allesoverbier.be/corona-acties , is opgezet met als doel de brouwers een hart onder de riem te steken.’

‘Hopelijk helpt dit de consument bij het lokaal denken en handelen waardoor de consument zijn bier in de buurt koopt. Op die manier leren ook de brouwers hun buren kennen en kunnen ze meteen hun bieren promoten. Na de coronacrisis is de consument dan hopelijk warm gemaakt om in het vervolg eens te kiezen voor een lokaal biertje,’ besluit Pascal Mortier.

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio