Virton vraagt BAS in licentiedossier meer tijd om documenten te verzamelen

Virton vraagt BAS in licentiedossier meer tijd om documenten te verzamelen

Foto: BELGAIMAGE

Virton heeft bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) uitstel gevraagd om enkele documenten te verzamelen in de hoop alsnog een licentie voor volgend seizoen te verkrijgen. Virton greep eerder naast een licentie voor de volgende jaargang, maar stapte hierop naar het BAS. De club uit de Gaume verdedigde zijn zaak woensdag meerdere uren tijdens een video-audiëntie.

Het team uit de provincie Luxemburg herhaalde ook dat de groep Promobe Finance (rond Flavio Becca) zijn steun voor de club heeft uitgesproken, maar dat ze weigert om een blanco cheque te geven voor volgend seizoen, omdat het nog helemaal niet duidelijk is (wegens de coronacrisis en andere lopende zaken bij het BAS) hoe de competitie er dan uitziet.

“Aan Virton geen licentie toekennen komt neer op een bedrijf failliet verklaren en spelers, staf en personeel zonder werk zetten”, meldt de club nog.

LEES OOK. Lommel pakt licentie en maakt werk van overname door Manchester City

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.