Gemeente gaat leegstaande school in Halle vervroegd afbreken: te veel vandalisme

Gemeente gaat leegstaande school in Halle vervroegd afbreken: te veel vandalisme

De Sint-Martinusschool gaat vroeger plat, omdat er te veel ongenode gasten over de vloer komen. Foto: kma

Zoersel -

De gemeente Zoersel gaat de leegstaande schoolgebouwen aan de Lindedreef in Halle laten afbreken. In januari signaleerde conciërge Jef Van Hemeldonck nog dat indringers er allerlei schunnige tekeningen op de muur hadden gespoten. Hij drukte toen al de angst uit dat het wel eens tot brandstichting zou kunnen komen.

De gebouwen van de voormalige Sint-Martinusschool in de Lindedreef liggen er sinds september 2017 verlaten bij. Toen verhuisde gemeentelijke basisschool Pierenbos naar haar nieuwe schoolgebouw in de Halmolenweg.

De gronden van de oude school en de parochiezaal Sint-Maarten zullen omgevormd worden tot sociale woningen en groengebied. Deze werken kunnen ten vroegste eind 2021 van start gaan. Ondertussen zorgt de leegstand van de gebouwen voor overlast bij de omwonenden, met nachtlawaai en vandalisme door indringers.

Gemeente gaat leegstaande school in Halle vervroegd afbreken: te veel vandalisme
De tekeningen binnen in het schoolgebouw, notabene een vroegere nonnenschool. Foto: kma

Het gemeentebestuur wacht de ontwikkeling van het bouwproject nu niet verder af en vroeg al een omgevingsvergunning aan om de gebouwen te slopen. De Sint-Martinuszaal blijft voorlopig overeind, zodat deze na de coronacrisis nog even dienst kan doen als feest-en vergaderzaal.

De sloop start waarschijnlijk in september. Vorige zomer was er nog een populaire zomerbar die veel volk uit de buurt aantrok op de speelplaats. De monumentale boom moet blijven staan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio