Vlaamse regering heeft economisch relancecomité klaar

© BELGA

De Vlaamse regering heeft vrijdag de namen bekendgemaakt van de onafhankelijke experts die zullen zetelen in het economische relancecomité van de regering.

Koenraad Debackere, professor innovatiemanagement aan de KU Leuven, zal het comité voorzitten. Hij wordt bijgestaan door ex-BASF-topman en VOKA-voorzitter Wouter De Geest, vermogensbeheerder Geert Noels, arbeidseconoom Stijn Baert (UGent), decaan van de Vlerick Business School Marion Debruyne en Ans De Vos van de Antwerp Management School.

Volgens Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil de Vlaamse regering zich in haar antwoord op de coronacrisis laten bijstaan door experts. “We willen onze welvaart veilig stellen”, dixit Jambon. Maar er zal niet alleen economisch herstel nodig zijn, maar ook “maatschappelijk herstel”. Daarom zal de Vlaamse regering zich niet enkel laten bijstaan door een economisch relancecomité, maar ook door een maatschappelijk relancecomité. De namen voor dat maatschappelijk relancecomité zullen volgende week bekendgemaakt worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen