Betalend parkeren breidt uit op Leopoldplein, gratis kortparkeren enkel voor stationsgebouw

Betalend parkeren breidt uit op Leopoldplein, gratis kortparkeren enkel voor stationsgebouw

Het betalend parkeren zorgt ervoor dat er overdag en in de vooravond makkelijker plaatsen beschikbaar zijn voor de bewoners. Foto: Chris Van Rompaey

Lier -

De stad Lier gaat nog deze maand het parkeerregime op het Leopoldplein aanpassen. De gratis parkeerplaatsen maken plaats voor betalend parkeren.

“Het betalend parkeren zorgt ervoor dat er overdag en in de vooravond makkelijker plaatsen beschikbaar zijn voor de bewoners. Zij kunnen er met hun bewonerskaart parkeren. Het goedkopere parkeerregime op de Tramweglei blijft bewaard, zodat voor pendelaars vooral die parking interessant blijft”, zegt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

“Op het Leopoldplein komt er vanaf 1 juni ook nog een zone voor kortparkeren, 30 minuten dus, voor het stationsgebouw. Die is bestemd voor klanten van de handelszaken en personen die iemand komen afhalen aan het station. Het wordt een blauwe zone, waar een parkeerschijf verplicht is. De drie taxistandplaatsen krijgen een plek pal voor de uitgang van de tunnel naar de perrons.”

De twaalf parkeerplaatsen voor mensen met een beperking vermindert de stad naar zes. Dat wordt deels gecompenseerd met drie bijkomende parkeerplaatsen op de parking Tramweglei: twee ter hoogte van de Hofstraat en één aan de Vredelaan. Een zebrapad met signalisatie zal de oversteekplaats tussen de Hofstraat en de voetgangersdoorsteek naar de perrons veiliger maken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio