Colruyt plaatst alle personeelsleden Kuurne thuis na tien besmettingen in amper een week

Video: Het Nieuwsblad

Kortrijk / Kuurne -

In amper een week tijd zijn tien personeelsleden van Colruyt in Kuurne besmet met het coronavirus. De resultaten van de testen werden niet afgewacht. Alle andere zestig medewerkers van het filiaal werden in quarantaine geplaatst.

“We wilden geen enkel risico nemen. De gezondheid van ons personeel en onze klanten is onze absolute prioriteit”, zegt Rudi Dewulf, verkoopsdirecteur Colruyt West-Vlaanderen.

Het is de eerste keer dat het coronavirus zo erg toe slaat in een Colruyt-filiaal. “We doen er alles aan om ons personeel en klanten te beschermen. Zo verplichten we als eerste retailwinkel dat alle medewerkers een mondmasker dragen”, vertelt Dewulf.

Mondmaskers dragen

“We hebben al besmette personeelsleden in verschillende winkels gehad, maar er waren nog nergens zo’n veel besmettingen in korte tijd zoals in Kuurne. Als er in een week tien personeelsleden besmet zijn, dan moet je direct ingrijpen en een drastische beslissing nemen. We hebben iedereen laten testen, maar we hebben de resultaten niet afgewacht. We hebben alle medewerkers vanaf woensdagavond thuis gezet en de winkel volledig ontsmet.”

De winkel kon donderdag al terug open. In een mum van tijd moesten de zeventig medewerkers worden vervangen. “We hebben in amper een halve namiddag meteen al het nodige personeel gevonden. We zijn trots dat we dit binnen onze groep zo snel kunnen oplossen.”

De Colruyt-groep doet een oproep naar de klanten om te komen winkel met een mondmasker.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN