Patro Eisden krijgt goed nieuws en heeft licentie beet: “Onnodige bijkomende vragen zorgden voor veel werk”

Salar Azimi.

Salar Azimi. © Karel Hemerijckx

Patro Eisden speelt ook volgend seizoen in de nationale amateursklasse. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) kende de Maaslanders vrijdag de licentie eerste amateurs toe voor het seizoen 2020-2021, nadat de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) die begin april had geweigerd.

Vincent Van Genechten

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) kwam in eerste zit bij de beoordeling van het dossier van Patro Eisden tot de conclusie dat de bedrijfsvoorheffing niet betaald was en de Limburgers ook nog RSZ-bijdragen verschuldigd waren. Tenzij het BAS die beslissing omkeerde, zouden de Maaslanders naar de tweede amateurklasse zakken.

De Limburgers verschenen dinsdag 28 april al een eerste keer voor het BAS. Op de meeste vragen van licentiemanager Nils Van Brantegem en de drie aangewezen arbiters van het BAS konden de advocaten (onder wie Walter Van Steenbrugge) en bestuursleden van Patro Eisden antwoorden. Wel wilde Van Brantegem extra toelichting bij de RSZ-berekeningen die het secretariaat van de amateurclub maakte. Donderdagavond mocht Patro die in een tweede zitting toelichten, een dag later volgde het goede nieuws.

© Dick Demey

“Onnodige bijkomende vragen”

“Een gevoel van rechtvaardigheid overvalt de club”, reageert het bestuur. “Steeds werd een compleet dossier afgeleverd aan de licentiemanager. Telkens kwamen er onnodige bijkomende vragen. Dat zorgde voor veel extra werk. Patro kan nu eindelijk de focus leggen op volgend seizoen. Met veel overtuiging gaan we verder met het succesverhaal van de afgelopen twee jaren.”

Patro Eisden eindigde op de vijfde plek in de eerste amateurklasse. Vorig jaar werden de Maaslanders kampioen in de tweede amateurklasse, maar moesten ze via het BAS de promotie afdwingen. Ook toen slaagde de club van de flamboyante voorzitter Salar Azimi daarin.

De Limburgers kregen donderdag een tweede kans van het BAS om meer uitleg te verschaffen bij hun licentiedossier. De club van de flamboyante voorzitter Salar Azimi was overtuigd van zijn zaak, maar er werd extra toelichting gevraagd over de sociale berekeningen.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Patro Eisden Maasmechelen

Video

Keuze van de redactie