Politie valt voor tweede keer binnen in verdoken café in Schendelbeke: “Dom en onverantwoord”

In amper een week tijd zijn bewoners van een privéwoning in Schendelbeke erin geslaagd om tot twee keer toe de coronamaatregelen te schenden. De eerste maal kwamen ze ervan af met een boete van 250 euro. Nu ze een tweede keer tegen de lamp liepen, moeten ze zich verantwoorden voor de rechtbank en hangt hen een veel zwaardere boete boven het hoofd.

Op dinsdag 5 mei moest de politie Geraardsbergen/Lierde optreden in een privéwoning te Schendelbeke, waar 2 bewoners en 4 dorpsgenoten gezamenlijk alcoholische dranken consumeerden. “Een hercontrole aan de woning maakte al snel duidelijk dat het zaterdag opnieuw prijs was. Ook nu zaten de bewoners met twee anderen samen alcohol te drinken en werd er totaal geen rekening gehouden met de afstandsregels”, klinkt het in een mededeling van de politie. “Zij kregen allen een minnelijke schikking van 250 euro en werden gewezen op hun onverantwoord gedrag in deze coronatijden. Er werd hen op het hart gedrukt om in de toekomst de richtlijnen correct op te volgen.”

“Dom en onverantwoord”

“Indien je burgers - die de quarantaineregels niet naleven - op heterdaad betrapt en dergelijke hoge boetes uitschrijft, denk je dat zij hun lesje wel hebben geleerd. Helaas moesten we zaterdag vaststellen dat dat niet altijd zo is en je écht wel hardleerse burgers hebt”, aldus Jan Lauwaet, hoofd Buurtpolitie bij de politie Geraardsbergen/Lierde.

De twee aanwezigen - andere personen dan degene die op dinsdag 5 mei werden betrapt - kregen een boete van 250 euro. De twee bewoners werden gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. Na verhoor werden ze door het parket Oost-Vlaanderen gedagvaard in snelrecht. Binnenkort zullen ze zich mogen verantwoorden voor de rechtbank.

Ook burgemeester Guido De Padt is niet te spreken over het voorval en noemt het gedrag ronduit verfoeilijk. “Op deze manier het leven van anderen en ook van zichzelf in gevaar brengen, is heel dom en onverantwoord”, zegt hij. “Vooral als het dan willens en wetens is. Een zware bestraffing is aangewezen.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio