Zo eten we in coronatijden: “Veel pasta omdat we die gehamsterd hebben en Jeroen Meus omdat het vertrouwd en lekker is”

We eten dezer dagen het liefst de Vlaamse klassiekers van Jeroen Meus

Zo eten we in coronatijden: “Veel pasta omdat we die gehamsterd hebben en Jeroen Meus omdat het vertrouwd en lekker is”

Dagelijkse Kost is in deze coronatijden echt dagelijkse kost Foto: © VRT Jokko

De Belg zit letterlijk in z’n maag met de coronamaatregelen. Volgens onderzoek van de universiteiten van Antwerpen, Gent en Leuven beïnvloedt de lockdown onze eetgewoontes. Zo verkiezen we gezellig samen tafelen boven eten voor de televisie, en is ook onze menukeuze veranderd. “Aan trendy, Instagramwaardige receptjes doen we even niet meer mee”, zegt onderzoekster Charlotte De Backer. “Veel liever grijpen we naar simpel, lekker en klassiek à la Jeroen Meus.”

Liefst 6.000 Belgen werden door de universiteiten ondervraagd. En daarbij werden enkele vermoedens bevestigd, zegt Charlotte De Backer, hoofddocent communicatiewetenschappen aan de Universiteit Antwerpen ...