AA Gent-manager Michel Louwagie “niet blij” met statement Club Brugge over competitie

AA Gent-manager Michel Louwagie “niet blij” met statement Club Brugge over competitie

Foto: BELGA

De Pro League richtte op 2 april een werkgroep op die zich moest bezighouden met hoe de competitie er volgend seizoen moest uitzien. Leden waren Peter Croonen (Genk), Michel Louwagie (Gent), Eddy Cordier (Zulte Waregem), Joseph Allijns (Kortrijk) en Philippe Bormans (Union). Karel Van Eetvelt (Anderlecht) en David Meekers (STVV) kwamen erbij.

De werkgroep vergaderde al enkele keren, maar door het statement van Club Brugge -dat vraagt om volgend seizoen zonder play-offs en met 18 te voetballen- voelen ze zich het gras voor de voeten weggemaaid. “Over de inhoud van het voorstel wil ik niets kwijt”, aldus AA Gent-manager Michel Louwagie. “Ik had wel op meer collegialiteit gerekend. Ik vind dit not done. Ik ben niet blij. Waar zijn wij dan de voorbije weken mee bezig geweest. Wat Club Brugge nu heeft gedaan, doe je gewoon niet.”

Bij Club Brugge reageert men verbaasd op de uitlatingen van Michel Louwagie. Algemeen directeur Vincent Mannaert: “Vreemd van Michel. Hij was net als nog andere leden van de werkgroep vooraf gebriefd. En inhoudelijk steunt hij het voorstel, zij het dat hij na volgend seizoen opnieuw play-offs wil invoeren”.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.