Overweldigend druk in nieuw shopping center Biezestraat

Grote files bij heropening Action-winkels

Hamme - Zoals voorspeld werden de kledingwinkels gisteren nog niet overspoeld door klanten, maar aan ketens zoals Action vormden zich lange files nog voor het openingsuur.

Parkeren op het onlangs geopende shoppingcenter aan de Biezestraat in Hamme was tot voor gisteren in coronatijd geen probleem, omdat alleen warenhuis Aldi en voedingswinkel Bon'App geopend waren. Wachten in een vaak lange rij op een Aldi-winkelkar is wel dagelijkse kost, vermits het aantal bezoekers aan de supermarkten beperkt was en nog altijd is. Met de heropening van winkelketens als Action, Bel&Bo en Yisk was het gisteren enorm druk op de nieuwe winkelsite. In die mate dat de parking meestal afgeladen vol stond en tal van wagens geparkeerd werden in de aanpalende straten Hamveer en Drapstraat richting Mirabrug. "Ik kom wekelijks naar de Action-winkel om vooral onderhoudsproducten en soms al eens leuke snuisterijen te kopen", zegt Berlinde Vereecken. "En dan ga ik meestal ook eens langs bij Yisk, want daar vind je ook wel eens hebbedingetjes. We moeten nu wel aanschuiven, maar ik ben toch blij dat deze winkels terug open zijn."


Een uur wachten als eersten in de rij


Berlinde was precies geteld de twintigste in de rij van een 60-tal wachtenden aan de Action-winkel. Vriendinnen Ineke Poppe en Shauni Vercauteren waren al om acht uur op post, een uur voor de opening van het Action-filiaal. "We zitten al een aantal weken thuis en hebben toch wel lang moeten wachten om hier weer onze inkopen te doen", zegt Shauni. Ineke zit door de voorraad knutselgerief voor haar zoontje. "Ik koop nog wat speelgoed en moet ook dringend kuisproducten hebben", zegt ze. "Ik ben blij dat de Action terug open is. Hier vinden we onze weg terug en de prijzen zijn laag." Silke Van Overloop keek raar op bij aankomst. "Er was nu al geen plaats meer op de parking", zucht ze. "Nu zie ik zo'n massa mensen in de rij staan. Rechtsomkeer maken is ook geen oplossing, want dan moet ik later toch nog terugkeren. Er zit niets anders op dan misschien wel een uur aan te schuiven."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio