Van plan om meteen naar de heropende winkels te trekken? Hier staat u lang in de wachtrij

Alle winkels in ons land mogen maandag opnieuw open. De talrijke oproepen van viroloog Marc Van Ranst en zijn collega’s om het gezond verstand te gebruiken en niet massaal naar de winkel te gaan, lijkt in dovemansoren te zijn gevallen. Aan meubelketen Ikea in Anderlecht stonden liefst zeshonderd mensen aan te schuiven, maar ook op veel andere plaatsen was het razend druk.

De heropening van de winkels heeft op meerdere plaatsen in ons land het gevreesde resultaat: een stormloop van mensen die ernaar snakken om weer te kunnen shoppen. Dat was merkbaar in Anderlecht, waar zeshonderd mensen in de rij stonden bij meubelketen Ikea, maar ook bij andere winkels en in winkelstraten. Zo stond aan de Langemunt in Gent al om 8.45 uur een ellenlange wachtrij terwijl de winkels pas om 10 uur de deuren openen.

In de Nieuwstraat in Aalst was het ook al voor 10 uur ’s ochtends aanschuiven voor de H&M. Ook voor de Proximuswinkel iets verderop aan de Grote Markt staat een rij. Het is geen overrompeling in het Aalsterse winkelhart, maar hier en daar staan toch wachtrijen. Hetzelfde verhaal in Hamme, waar aan een nieuw winkelcentrum in de Biezestraat een lange file staat. Aan het Action-filiaal stonden sommigen ook al voor openingstijd aan te schuiven.

Op de Antwerpse Meir valt de drukte maandagvoormiddag mee. Wel druk is het aan de ingang van de Stadsfeestzaal, waar mensen in drie wachtrijen aanschuiven voor Action, Kruidvat en Delhaize. “Een uur voor de opening stonden ze hier al aan te schuiven”, zegt een beveiligingsagent. Ook in Oostende stonden mensen in meterslange files aan te schuiven bij Action.

Corrigeer

NIEUWS