Carnavalist krijgt gepeperde rekening van de rechter: 1.600 euro boete voor coronafeestjes

Carnavalist krijgt gepeperde rekening van de rechter: 1.600 euro boete voor coronafeestjes

De man kwam zich verweren in de rechtbank. Foto: bfs

Hamme -

Een 35-jarige carnavalist uit Hamme is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een boete van 1.600 euro omdat hij tot tweemaal toe het zaaltje van zijn vereniging had opengehouden tijdens de corona-lockdown.

Bezoekers ontvangen in een clublokaal is in deze coronatijden geen goed idee. Tenzij u natuurlijk bereid bent om daarvoor een wel heel hoge prijs te betalen. Dat ondervond een 35-jarige carnavalist uit Hamme. Hij beet in de correctionele rechtbank van Dendermonde de spits af van het lijstje met mensen dat zich moet verantwoorden voor inbreuken op de coronaregels. De man was op 15 maart betrapt terwijl hij samen met vijf anderen een feestje aan het voorbereiden was in het lokaal van zijn vereniging in Hamme. De politie viel binnen toen de aanwezigen bezig waren met het opblazen van ballonnen, het hangen van slingers en het schikken van tafels. “Ik was op dat moment alleen maar aanwezig omwille van het lokaal”, verdedigde hij zich. “Met het feestje zelf had ik niets te maken. Toen de politie ter plaatse kwam, was ik bezig met de afwas.”

Een maand later, op 19 april, bleek er opnieuw leven in de brouwerij van het clubhuis te zijn. Een vriend van de zotskap had naar eigen zeggen de vraag gekregen van hem om samen “een pintje te komen drinken” in het lokaal. Toen de man kwam aanbellen en hij openmaakte, stond ook de lokale politie voor de deur. “Ik was helemaal alleen in het lokaal”, verweerde de carnavalist zich opnieuw. “Toen er werd aangebeld, was ik aan het kuisen.”

De rekening die de man nu gepresenteerd krijgt voor de feestjes is hoog. De rechter in eerste aanleg veroordeelde hem maandag tot een effectieve geldboete van 1.600 euro plus de gerechtskosten. En daarmee komt hij er nog ‘goed’ vanaf, want het openbaar ministerie had tijdens de behandeling van de zaak een boete van 4.000 euro gevorderd.

Of de man beroep aantekent tegen zijn veroordeling, is voorlopig nog onduidelijk.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio