Nederlandse automobilist omgekomen bij zwaar verkeersongeval in Bocholt

Nederlandse automobilist omgekomen bij zwaar verkeersongeval in Bocholt

Foto: ppn

Bocholt -

Bij een zwaar verkeersongeval in Bocholt is maandagochtend een Nederlandse automobilist om het leven gekomen. Dat gebeurde rond 6.45 uur op het kruispunt van de Hamonterweg met de Sportlaan. Een bestelwagen en een personenauto kwamen met elkaar in aanrijding. Bij het oversteken van de rijbaan werd de auto geraakt door de bestelwagen.

De brandweerpost Bree van de hulpverleningszone Noord-Limburg kwam ter plaatse om de automobilist uit het wrak te bevrijden. De bevrijding nam zo’n veertig minuten in beslag, maar uiteindelijk bezweek de man aan zijn verwondingen. De bestuurder van de bestelwagen, een 49-jarige man uit Bocholt, liep ook letsels op. De politie van de zone CARMA deed de nodige vaststellingen en sloot de omgeving af.

Het parket van Limburg stuurde een verkeersdeskundige naar de plaats van het ongeval om de juiste omstandigheden te onderzoeken. Het bewuste kruispunt vormt een zwart punt waarvoor de gemeente vragende partij was voor een herinrichting. Daarover hadden al overlegmomenten plaats met het Agentschap Wegen en Verkeer.

Corrigeer

NIEUWS