Tennissers denken aan de toekomst: digitale trainersopleiding lokt 33 Belgische toppers

Tennissers denken aan de toekomst: digitale trainersopleiding lokt 33 Belgische toppers

Elise Mertens volgt de opleiding tussen de trainingen door Foto: JEFFREY GAENS

Elise Mertens, Ruben Bemelmans en Alison Van Uytvanck doen mee, maar ook gewezen proftennisser Dick Norman tekent present. De digitale trainersopleiding van Tennis Vlaanderen en de Vlaamse Trainersschool valt in de smaak.

Het lijstje Belgische toppers dat zich inschreef voor de opleiding is behoorlijk indrukwekkend. Elise Mertens, Ruben Bemelmans, Alison Van Uytvanck, Kimmer Coppejans, Kirsten Flipkens, Sander Gillé, Yanina Wickmayer, Joran Vliegen, Greet Minnen, Yannick Mertens, Joris De Loore, Dick Norman, … en nog eens 21 andere (ex-)toptennisspelers zijn intussen gestart aan hun digitale trainersopleiding, meldt Tennis Vlaanderen.

Dubbelpartners Joran Vliegen en Sander Gillé zijn enthousiast: “Deze periode zonder tennis geeft ons veel tijd tot nadenken, ook over wat we gaan doen na onze carrière”, reageren ze in een persbericht. “Tennis Vlaanderen heeft een uitstekend initiatief in elkaar gezet door het aanbieden van een versnelde trainerscursus. Samen met heel veel anderen grijpen we die kans met beide handen!”

Ook Alison Van Uytvanck en Greet Minnen zien het nut in van de trainersopleiding in de onzekere tijden. “Gelukkig kunnen we naast conditie sinds deze week opnieuw on court trainen. Maar dan nog is het afwachten wanneer de internationale competities opnieuw hervatten. Met deze trainersopleiding krijgen we intussen toch een leuke uitdaging die ons ook als speler verder zal ontwikkelen.”

Tennissers denken aan de toekomst: digitale trainersopleiding lokt 33 Belgische toppers
Kimmer Coppejans doet ook mee Foto: BELGA
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.