GETEST. Onze redactrice kookt originele recepten van chefs met verse producten uit de eigen tuin

KOOKBOEK OP DE ROOSTER

GETEST. Onze redactrice kookt originele recepten van chefs met verse producten uit de eigen tuin

Ken je die mop van de vrouw die, net als de grote chefs, met groenten uit de eigen moestuin feestelijke gerechten wilde maken? Ze had geen moestuin. Maar goed, er wordt aan gewerkt en in de tussentijd vind ze alle nodige spullen wel bij de groenteboer. De eetbare bloemetjes en moeilijk verkrijgbare producten als pakweg kristalspinazie die het bord op de foto van chef Dominique (restaurant ’t Vlierhof) helemaal af maken, ontbreken dan wel, met een beetje fantasie lukt het min of meer om van de ‘tomatensalsa met sorbet en extract van tomaat’ een appetijtelijk bordje te maken. Het is de smaak die telt, nietwaar? En die smaak zit in drie tomatenbereidingen gecombineerd met een variatie aan tomaten op het bord. De tomaten-paprikaspread is de meest eenvoudige.

Sorbet van tomaat of zelf ketchup maken, dat lijkt andere koek. Op het eerste gezicht toch, maar wat blijkt: kinderspel. Alleen … ik heb geen ijsmachine om de sorbet te draaien. Improviseren dus ...

Slimmer Leven - Eten & Drinken