Gril je biefstuk en eet beter aardappelen dan pasta: met deze tips leer je gevarieerd ‘koken in uw kot’

Gril je biefstuk en eet beter aardappelen dan pasta: met deze tips leer je gevarieerd ‘koken in uw kot’

Voor een evenwichtig dieet moet de helft van ons bord gevuld zijn met groenten. Foto: Shutterstock

Nu we niet meer op het werk, op school of bij de bomma kunnen eten, zijn de Vlamingen massaal aan het koken geslagen. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Antwerpen, Gent en Leuven. We kiezen blijkbaar het liefst voor iets simpels en klassieks en grijpen daarvoor naar de kookboeken van Jeroen Meus. Maar hoe zorg je ervoor dat het gevarieerd blijft? Hoe vaak mag je vlees eten? En hoe (on)gezond zijn die Vlaamse klassiekers?

Groenten

“Veel van onze Vlaamse klassiekers, zoals vol-au-vent, stoofvlees met frietjes en gehaktballen in tomatensaus, bevatten niet erg veel groenten. Je kan ze er natuurlijk in proberen te verwerken ...

Slimmer Leven - Eten & Drinken