Klassiek in de Kapel kondigt tweede concertseizoen aan en vergeet ook de horeca niet

"Die hoop is ontzettend belangrijk"

"Die hoop is ontzettend belangrijk"

Klassiek in de Kapel kondigt twee seizoen aan en vergeet ook de horeca niet. Foto: mmv

Ondanks de coronacrisis die heel de wereld in haar ban houdt, besloot Klassiek in de Kapel toch om haar tweede concertseizoen aan te kondigen. Een videoboodschap en Beethovenexpert Jan Caeyers waren de twee ingrediënten die nodig waren voor de voorstelling.

Een dag nadat de Veiligheidsraad de ronkende woorden Cultuur troost en kalmeert sprak, lanceert Klassiek in de Kapel haar concertseizoen 2020-2021. En daarvoor krijgen ze de hulp van niemand minder dan Jan Caeyers, een expert als het op Beethoven aankomt. "We hebben er lang over nagedacht", bekent Bart Debbaut eerlijk. "De hele coronacrisis heeft de cultuursector in een diepe rouw geduwd. Concerten werden geannuleerd en het is nog steeds koffiedik kijken wanneer er terug concerten kunnen en mogen plaatsvinden. Het deed grote en kleine cultuurcentra overal in het land beslissen om de communicatie over het nieuwe seizoen uit te stellen tot half augustus. Dat doet wij niet. Of toch niet helemaal." Klassiek in de Kapel, ondertussen uitgegroeid tot een vzw, kiest ervoor om via digitale weg nu al haar concertprogramma kenbaar te maken. De papieren versie volgt later. "Mensen hebben nood aan een perspectief, op heel veel vlakken, maar zeker ook op vlak van cultuur", gaat Jacques Kinnaer verder. "Door ons programma nu al te publiceren, kunnen we hen dat bieden. We brengen in het tweede concertseizoen vanaf september een zeer gevarieerd nieuw aanbod dat liefhebbers van klassieke muziek honger zal doen krijgen. In dat hele programma is de Beethovenweek in november met stip te noteren. Die week wordt geopend door Jan Caeyers, die samen met pianist Jan Kuijcken een muzikale theatermonoloog brengt rond het liefdesleven van Beethoven. Ook Stella Chen, de winnares van de voorbije Koningin Elisabethwedstrijd voor viool komt speciaal uit de Verenigde Staten naar Tienen afgezakt."

Horeca

De organisatie verliest ook de andere getroffen sectoren niet uit het oog. Zo betrekt ze de Tiense horeca mee in haar programmatie. "Ook daarom wilden we nu al ons aanbod bekendmaken", legt Bart uit. "De horeca is door de coronacrisis zwaar getroffen en zal nog
een tijdje de deuren moeten dichthouden. Maar op 11 november kan je in ’t Wit Paard en Gambrinus terecht voor een Beethovenlunch en -diner. Daarvoor kan je nu al tickets reserveren. Door dat nu al te doen, geef je hen ook hoop op een mooi najaar. En die hoop is
ontzettend belangrijk." Maar wat als de coronacrisis heropflakkert? "We gaan niet uit van dat scenario, maar mocht het toch zo zijn, geven we twee mogelijkheden: omruilen naar een later concert of"terugbetaling van de tickets. Maar laat ons vooral niet filosoferen over dat doembeeld, want Nietzsche zei het ooit: zonder muziek zou het leven een vergissing zijn", besluit het tweetal.

Meer informatie over de concerten en de reservatie van de tickets vind je op hun website.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio