Rouwende Didier Mbenga wordt één van de hoofdrolspelers in documentaire over Kobe Bryant

Rouwende Didier Mbenga wordt één van de hoofdrolspelers in documentaire over Kobe Bryant

Foto: AFP

Didier Mbenga, 39 intussen, zit door de coronacrisis vast in Dallas. De gewezen en 2m13 grote center, tweevoudig NBA-kampioen met de LA Lakers, kon zo geen afscheid nemen van zijn zieke zus en dat valt hem zwaar. Bij La Capitale getuigt hij ook nog over de situatie in de Verenigde Staten en over een documentaire over de overleden Kobe Bryant die op stapel staat.

Zowat een maand geleden moest ex-Belgian Lion Didier Mbenga afscheid nemen van zijn zieke oudere zus. “Ze was diabetisch, kende ademhalingsproblemen en was fragiel, zeker sinds ze de 50 gepasseerd was. Na de uitbraak van de coronacrisis hebben de dokters besloten haar in coma te brengen. Zes dagen later is ze overleden. Het ergste van al is dat ik er niet was om haar nog een hart onder de riem te stoppen. En om mijn mama te steunen in deze moeilijke tijden.”

Didier Mbenga zit dus vast in Dallas en daar hebben ze zo hun eigen manier om om te gaan met de crisis. “De rekken in de wapenwinkels zijn hier sneller leeg dan die in de supermarkten! Ikzelf heb ook wapens, want je weet maar nooit wat er gebeurt. En er was zo’n vrees dat alle supermarkten zouden sluiten, dat er geen werk meer zou zijn, dat de mensen in armoede zouden moeten leven - zeker in de gettos,... Dus vreesden ze dat er dan ook veel meer diefstal zou komen. In Dallas is het nog niet zo ver, maar als het zo blijft doorgaan... Een tweede golf zou de zaken pas echt erger maken.”

Eén van hoofdrolspelers in docu over Kobe

Mbenga bevesigt dat er ook een documentaire in de maak is over de overleden Kobe Bryant, dé vedette van de LA Lakers waarvan ook onze landgenoot deel uitmaakte. “Er komt een documentaire zoals ‘The Last Dance” van Michael en ik ben één van de hoofdrolspelers. Aangezien ik erg close met hem was, kan ik heel wat anekdotes over hem vertellen”, aldus DJ Mbenga.

Kobe Bryant was de bedenker van de nickname “Congo Cash” van Mbenga. Begin maart was Didier Mbenga nog in Antwerpen en speelde hij met boksicoon Floyd Meayweather nog een partijtje basketbal Lotto Arena.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.