Man die in Stekene naar agenten spuwde gedagvaard in snelrecht

Man die in Stekene naar agenten spuwde gedagvaard in snelrecht

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Stekene -

Een 26-jarige man is gedagvaard in snelrecht omdat hij herhaaldelijk naar agenten had gespuwd na zijn arrestatie in het Oost-Vlaamse Stekene. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen.

De feiten gebeurden woensdag rond 5 uur ’s ochtends in Stekene. De man werd opgepakt naar aanleiding van een politionele tussenkomst, maar hij verzette zich tegen de arrestatie. “Wanneer hij overgebracht werd naar de combi, weigerde hij mee te gaan en probeerde meerdere malen naar de agenten te trappen. De verdachte werd ondergebracht in de cel, maar wanneer de politieagenten de cel wilden verlaten, spuwde de verdachte in het gelaat van een van hen”, zegt het parket.

“De verdachte werd onmiddellijk opnieuw benaderd en onder controle gebracht. Hij kreeg de waarschuwing om dergelijke handeling niet meer te stellen. Wanneer de politieagenten de cel weer wilden verlaten, spuwde de verdachte ook deze keer minstens twee maal naar hen.”

De 26-jarige man werd onmiddellijk gedagvaard in snelrecht wegens “het verspreiden van klaarblijkelijk ongevaarlijke stoffen die ernstige gevoelens van vrees voor aanslagen kunnen opwekken” en weerspannigheid. Hij zal zich op 3 juni moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Dendermonde.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN