Tien licenties toegekend voor EuroMillions Basketball League 2020-2021

Tien licenties toegekend voor EuroMillions Basketball League 2020-2021

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De licentiecommissie van de Pro Basketball League heeft uitspraak gedaan over de toekenning van de licenties voor deelname aan het seizoen 20-21 van de EuroMillions Basketball League. Alle tien de clubs kregen een licentie voor de campagne 2020-21.

Een A-licentie werd toegekend aan de clubs Bergen, Okapi Aalstar, Oostende, Limburg United, Kangoeroes Basket Mechelen, Phoenix Brussels, Spirou Basket Charleroi,Antwerp Giants en Leuven Bears. Een B-licentie werd toegekend aan Luik. “We verheugen ons over de toekenning van de licenties aan alle clubs in deze moeilijke tijden. Het getuigt van het vertrouwen bij de clubs en onze licentiecommissie dat ze de uitdagingen die voor ons liggen aan kunnen gaan. Om de continuïteit en naleving van de voorwaarden te garanderen, voorziet de licentiecommissie wel in een strikte opvolging zodat indien nodig kort op de bal kan gespeeld worden,” zei voorzitter Arthur Goethals van de Pro League.

De komende campagne zou de laatste moeten zijn voor de start van de BeNe-League. De Pro League en de Dutch Basketbal League werken immers verder om in september 2021 de BeNe-League aan te vatten. Wanneer de campagne 2020-21 van start gaat is omwille van het coronavirus nog niet duidelijk. Er zijn drie scenario’s: begin september, begin oktober of ... begin januari. Morgen is er overleg met de tien voorzitters van de clubs en de Pro League.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.