Wout van Aert en Laurens De Plus moeten vanaf 1 juni terug vol aan de bak: “Dan is de speeltijd voorbij”

© Photo News

Nu de wielerkalender steeds meer vorm krijgt, zitten ze bij Jumbo-Visma samen om het seizoen te bespreken. Tijdens de voorbije koersloze maanden kregen de renners van hun ploegleiding het order om rustig aan te doen: geen trainingen van 400 km of 50 keer de Muur van Geraardsbergen opknallen, wel de conditie onderhouden en gezond blijven. Ook diëten was even uit de boze. Vanaf 1 juni komt daar verandering in.

bvc

“Vanaf 1 juni beginnen we met de echte opstart naar de rest van het seizoen. Dan beginnen we terug gericht te trainen en is de speeltijd voorbij”, zegt sportief manager Merijn Zeeman.

Ook de selectieprocedure van de wedstrijden in augustus, september en oktober liggen op tafel. “We blijven bij ons standpunt om met de sterkst mogelijke ploeg naar de Tour te trekken. Dat wil dus zeggen met Dumoulin, Roglic, Kruijswijk en de Belgen Van Aert en De Plus.”

© BELGA

Hoogtestages

Hoe de aanloop naar de Tour zal lopen, staat nog niet vast. De Nederlandse ploeg zweert bij hoogtestages als voorbereiding. Omdat de Sierra Nevada en Tenerife moeilijke gevallen worden, onderzoeken ze pistes in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Voor Van Aert wordt het niet eenvoudig om de maand voor de Tour nog op hoogtestage te trekken. Op 1 en 8 augustus lonken de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dat klopt”, zegt Zeeman. “Maar omdat er dit seizoen sowieso minder zal gekoerst worden dan andere jaren, geven we de voorrang aan wedstrijden. De kans is dus groot dat Wout in beide koersen aan de start zal staan.”

Wat er na de Tour zal komen voor Van Aert staat ook al vast: De Klassiekers. Hoe druk zijn klassiek programma er zal uitzien is nog niet geweten. Maar de ploeg beseft dat het de eerste keer zal zijn dat Van Aert een grote ronde zal uitrijden en is van plan daar rekening mee te houden. “Hij moet voldoende rust krijgen. Zeker met het oog op het veldritseizoen dat meteen na de klassiekers volgt.”

Voor Laurens De Plus staat het programma ook al min of meer vast. “De Tour is zijn hoofddoel en nadien zal hij focussen op de Ardennenklassiekers.” Geen Vuelta dus. Die vlieger gaat allicht ook op voor titelverdediger Primoz Roglic. “Primoz wou dit jaar graag zijn kans gaan in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Dat plan ligt nog steeds op tafel. Een combinatie met de Vuelta is dan uitgesloten.”

In de Amstel Gold Race zou de ploeg dan weer Tom Dumoulin willen uitspelen. In de Vuelta krijgen enkele jongeren hun kans en zal allicht ook Steven Kruijswijk aan de start staan. In de Giro rekent Jumbo-Visma op Dylan Groenewegen voor de sprints en George Bennett voor een klassement.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen