Dronken Kyrgios haalt halve tenniswereld onderuit in Instagram live met Murray

Dronken Kyrgios haalt halve tenniswereld onderuit in Instagram live met Murray

Tennisspeler Nick Kyrgios neemt in normale omstandigheden al geen blad voor de mond. Giet zes glazen rode wijn in de 25-jarige Australiër en je krijgt lichtjes gênante taferelen. Een Instagram live-gesprek met collega Andy Murray voor het oog van de hele wereld is op zo’n moment allicht niet het beste plan.

“Andy Murray en Nick Kyrgios gaan deze namiddag live op Instagram, dit is een conversatie die je niet wil missen.” Met die tweet kondigde de ATP zaterdag een Instagram live chat aan tussen drievoudig grandslam-winnaar Andy Murray en Nick Kyrgios, de bad boy van het tennis.

Allicht zal de internationale tennisfederatie ondertussen iets minder enthousiast zijn over wat zich een kwartier lang afspeelde op de Instagram-pagina van Murray. Nick Kyrgios had immers al stevig aan de rode wijn gezeten vooraleer hij tegen de schenen begon te schoppen van zowat de halve tenniswereld. Gentleman Andy Murray wist zich ondertussen geen houding te geven.

Een kleine greep uit het dronken gelal van Kyrgios:

“We geven niks om Nadal, Djokovic en Federer man. We houden van jou. Het gewone volk houdt van jou. Ik heb het je vaak gezegd. Ik vind jou beter dan Djokovic. Als ik serveer speelt Djokovic gewoon maar trefbal, terwijl jij echt probeert om een winner te slaan. Hij deed maar wat, jij zat er telkens weer bovenop.”

“Iemand als Dominic Thiem… ik probeer goede vibes te krijgen door een nieuwe cocktail uit te proberen.. hij kijkt liever naar verf dat aan het drogen is.”

“Laten we eerlijk zijn: Stefanos Tsitsipas en Alexander Zverev haten elkaar, maar op de Laver Cup zijn ze plots beste maatjes… Schei uit.”

Toen een ongemakkelijke Murray informeerde hoeveel glazen wijn Kyrgios al binnen had gegoten, repliceerde hij met “ongeveer evenveel als jij mij ooit games liet pakken op Wimbledon, een stuk of zes”. Na een kwartiertje kwam de verlossing voor Murray. “Ik ga afronden. Ik heb me nog goed gedragen. Eén ding wil je nog een keer zeggen: jij bent beter dan de grote drie.”

Dronken Kyrgios haalt halve tenniswereld onderuit in Instagram live met Murray
Kyrgios Foto: Photo News
Dronken Kyrgios haalt halve tenniswereld onderuit in Instagram live met Murray
Andy Murray Foto: Photo News
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.