Kersvers kampioen Club Brugge viert titel met deejay Clinton Mata én “titelwedstrijd”

Vanwege de coronacrisis kan Club Brugge de zestiende landstitel niet met een groots supportersfeest vieren. Maar om dat verlies goed te maken, organiseert blauw-zwart zondag een virtuele kampioenenshow. De show startte om 17u30.

De Algemene Vergadering van de Pro League riep Club Brugge vrijdag uit tot Belgisch kampioen van het seizoen 2019-2020. Hoewel de competitie wegens de coronacrisis een speeldag voor het einde van de reguliere fase werd stopgezet en er geen play-offs volgden, steekt blauw-zwart verdiend zijn zestiende titel op zak. De titel vieren op het veld, laat staan met de supporters, zit er deze keer niet in. Maar toch voorziet blauw-zwart een virtuele kampioenenviering.

“We trappen af met een heuse titelmatch!”, klonk het vooraf mysterieus bij Club Brugge. Stijn De Groote, Rik Verheye en Leo Van der Elst zorgden voor de volledige omkadering vanuit de studio voor die “titelwedstrijd”, die een compilatie bleek van de mooiste momenten van het voorbije seizoen in het Jan Breydelstadion. Met de nodige aandacht voor alle spelers van de kern en de mooiste treffers. De eindstand was symbolisch: 16-0, voor de 16de landstitel van blauw-zwart.

Ruud Vormer en co openden al na een handvol tellen de score, na een pegel van Balanta tegen Charleroi. Halfweg stond het 8-0, na negentig minuten won Club dus met 16-0. Naast Balanta troffen ook Hans Vanaken, Percy Tau, Emmanuel Dennis, Krépin Diatta, Siebe Schrijvers, David Okereke en Mats Rits raak. Simon Mignolet moest enkele knappe saves uit de handen schudden om de nul te houden.

“Deze titel is verdiend”

Achteraf kwamen de spelers wel echt één voor één voor de (ingepakte) microfoon van de club hun vreugde uiten voor het officieel behalen van de titel. “We zijn enorm trots en zijn verdiend kampioen”, was de teneur.

Kersvers kampioen Club Brugge viert titel met deejay Clinton Mata én “titelwedstrijd”

Alle spelers en supporters konden nadien intunen op een Zoom party, op de beats van DJ Clinton Mata.

Kersvers kampioen Club Brugge viert titel met deejay Clinton Mata én “titelwedstrijd”
Foto: rr

Vormer: “Een hele speciale titel”

Aanvoerder Ruud Vormer sprak de fans ook kort toe in een videoboodschap. “Beste supporters, gefeliciteerd met het behalen van de titel”, opent de Nederlander. “Het was weer een fantastisch jaar, eigenlijk een ongelooflijk jaar. We hebben er erg van genoten, ook door jullie. Want zonder jullie wordt het niks, denk ik. Dit is inmiddels mijn derde titel. Wel een hele speciale door coronatijden, maar we gaan er erg van genieten.”

Clement: “Jongens verdienen een feestje”

Het is voor Club de zestiende titel uit zijn geschiedenis. De vorige dateerde van het seizoen 2017-2018. Coach Philippe Clement mag zijn tweede titel op rij vieren.

“Het is de voorbije acht weken een moeilijke periode geweest voor ons allemaal, de coaches, de spelers, omdat we niet wisten waar we aan toe waren”, reageerde Clement. “Het is een heel speciale uiteraard. Twee maanden geleden kregen we al felicitaties van andere clubs, maar dat bleek uiteindelijk niet te kloppen. Dan moet je uitleggen aan je spelers dat ze moeten blijven trainen. Nu viel dan eindelijk de beslissing. De jongens verdienen ook een feestje. Ze hebben een heel jaar lang heel hard gestreden en zijn ook heel constant gebleven in hun prestaties. Zelfs met een wedstrijd minder hebben we een nieuw puntenrecord neergezet in de reguliere competitie sinds de invoering van de play-offs.”

Kersvers kampioen Club Brugge viert titel met deejay Clinton Mata én “titelwedstrijd”

Bekijk hier de mooiste fragmenten uit de “titelwedstrijd”:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.