Ook dichters bewaken de Lootse ziel: 'Den (roof)Bouw'

Als een stukje van Lochristi tegen de grond gaat, dan zijn wij er meestal als de kippen bij om graantjes tussen het puin te gaan pikken. Met onze blogfotografe Lut Laureys op kop. Waar een grijpgrage kraan verschijnt, flitst ze meestal vlug wat nog rechstaat bij elkaar. Vandaag krijgt ze steun uit onverwachte hoek. Dichter Evarist Ganzelever, zoals bekend geen man van ivoren torens, heeft er ook graag zijn zegje over. Over 'den Bouw' (een deeltje van Dorp-Oost dat wordt afgeknabbeld) maakte hij voor ons een oneliner. Met begeleidende commentaar.

"Nu mijn essentiële uitloop wat verder reikt dan mijn straat en ik terug mocht aanschuiven op de N70, registreerde ik nieuwe en opgevulde gaten in het Lootse landschap. Na corona, dat ik intussen poëtisch zowat kotsbeu ben, hoog tijd om eens een oud zeer van mij te actualiseren. De teloorgang van authenticiteit of het plattrappen der dorpse ziel, het is mijn literaire kruisvaart", zegt hij.

En we weten het allemaal: poëzie heeft nog nooit een bulldozer tot stilstand gebracht, laat staan een kip van het spit gered. Maar onze ongekroonde dorpsdichter - overigens nog in de running voor de felbegeerde trofee van Cultuurlaureaat 2020 - richt zich naar eigen zeggen met zijn schrijfsel vooral tot het nageslacht. "Mij zullen ze alvast niet hoeven te catalogeren in de map 'wir haben es nicht gewusst", mijmert hij. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio