15-jarige opgepakt met gestolen bromfiets in Hoboken

15-jarige opgepakt met gestolen bromfiets in Hoboken

Foto: victoriano moreno

Wilrijk / Hoboken -

De Antwerpse politie heeft zondagavond een 15-jarige kerel opgepakt die op een gestolen bromfiets rondreed in Hoboken. Er werd ook een man op heterdaad betrapt tijdens een fietsdiefstal.

Het wijkondersteuningsteam (wot) van de regio Zuid merkte zondagavond tijdens een patrouille in Hoboken een bromfiets op met een passagier zonder helm. “De inspecteurs konden de bromfiets in de Marneflaan onderscheppen”, zegt de Antwerpse politie. De passagier was op dat moment niet meer te bekennen. “De bestuurder probeerde nog weg te rijden, maar kon staande gehouden worden”, klinkt het bij de politie. De jonge kerel verklaarde dat hij ‘enkel maar een ritje maakte’, want de bromfiets was niet van hem. “De bromfiets bleek aangegeven als gestolen. De 15-jarige werd meegenomen voor verhoor, de eigenaar van de bromfiets krijgt zijn voertuig terug”, zegt de politie.

Het wot betrapte zondag ook een fietsendief op heterdaad op de Boomsesteenweg ter hoogte van het Valkenveld. Ze zagen de man aan een fiets prutsen en ermee vertrekken. “Hij liet de fiets waarmee hij was gekomen ter plaatse achter”, aldus de politie. De man werd tegengehouden en verklaarde dat zijn eigen fiets versleten was en dat hij er daarom een nieuwe had genomen,. De eigenaar van de gestolen fiets wordt opgespoord.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio