Twaalf pv’s bij controles in handelszaken in Merksem en Luchtbal

Twaalf pv’s bij controles in handelszaken in Merksem en Luchtbal

Foto: victoriano moreno

Antwerpen / Luchtbal-Rozemaai / Merksem -

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend verschillende handelszaken in Merksem en op de Luchtbal gecontroleerd. Daarbij werden twaalf pv’s opgesteld, onder meer voor zwartwerk.

Samen met de sociale inspectie controleerde het wijkteam van Merksem en de Luchtbal afgelopen weekend verschillende handelszaken. “De inspecteurs van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) schreven twaalf processen-verbaal uit voor zwartwerk en andere inbreuken”, zegt de politiezone Antwerpen. Onder meer een verhuurder van bromfietsen kreeg zo’n pv. Hij bleek een uitkering te ontvangen, net als de man die in zijn zaak aan een bromfiets aan het werken was. “Beide zwartwerkers mogen zich aan een boete verwachten”, aldus de politie. Ook de kok van een pizzeria zal mogen betalen, hij stond achter de kookpotten met een sigaret tussen zijn lippen en overtrad zo het rookverbod.

Dagwinkel speelt café

In een dagwinkel werden door de politie dan weer inbreuken vastgesteld tegen de coronamaatregelen. “In een achterkamer van de winkel werd een groep mensen aangetroffen die samen aan het drinken waren”, aldus de politie. Er werd een pv opgesteld.

Toen de politie en sociale inspectie een viswinkel op de Bredabaan wilden controleren, nam een man de benen. “Hij riskeerde zijn leven door de straat over te lopen”, luidt het. Via de zaakvoerder van de winkel kon de politie de man contacteren, hij kwam zich later aanbieden op het kantoor. “Hij bleek illegaal in ons land te verblijven en te werken ondanks een geweigerde arbeidsvergunning. Zijn dossier wordt verder opgevolgd door het wijkteam.”

Bakker verkoopt mondmaskers

De politie controleerde ook of er geen beschermingsmiddelen zoals mondmaskers tegen woekerprijzen verkocht werden. “Een bakkerij verkocht mondmaskers type FFP2. Deze verkoop is nog steeds voorbehouden voor apothekers”, zegt de politiezone Antwerpen. De bakker bleek het ook niet zo nauw te nemen met de voedselveiligheid. “Er werden verschillende vervallen producten uit de rekken gehaald, de prijsaanduiding van heel wat zaken bleek niet in orde en er lag verdelgingsmiddel op korte afstand van waar het deeg gekneed werd.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio