Gent bereidt zich voor op vakantie in eigen buurt: 50 extra speelstraten mogelijk

Gent bereidt zich voor op vakantie in eigen buurt: 50 extra speelstraten mogelijk

Foto: IF

Gent -

Het ziet ernaar uit dat de coronacrisis heel wat Gentenaars zal dwingen tot een vakantie in eigen huis en stad. Daarom is er de mogelijkheid om deze zomer tot vijftig extra speelstraten aan te vragen bij de stad. Wie kinderen op straat wil laten spelen deze zomer, moet wel snel zijn. Deze week loopt de aanvraagperiode al af.

De normale procedure om een speelstraat voor de zomervakantie aan te vragen bij de Stad Gent, is reeds afgelopen. Die leverde zowat 90 aanvragen op, het normale aantal voor een doorsnee zomervakantie.

Maar nu blijkt dat heel wat mensen deze zomer meer dan waarschijnlijk thuis zullen doorbrengen, organiseert de stad Gent een eenmalige, verkorte procedure om een speelstraat te organiseren. Vanuit verschillende wijken zijn daar vragen over gekomen.

Extra buitenruimte

Met die nieuwe procedure kunnen tot 50 extra speelstraten worden aangevraagd. Meer zou niet haalbaar zijn voor de diensten die de straten moeten inrichten. De straat wordt namelijk volledig afgesloten en voorbehouden voor kinderen en buurtbewoners.

De stad hoopt op die manier extra buitenruimte te creëren en kinderen beter te spreiden. “Om de coronavoorschriften te kunnen respecteren, zijn Gentenaars best niet alleen aangewezen op de bekende plekken in de stad. Er moet een spreiding zijn van buitenruimtes over alle Gentse wijken heen”, klinkt het op het kabinet van schepen van Jeugd Elke Decruynaere (Groen). Alle bestaande coronamaatregelen blijven overigens van kracht in de speelstraten.

Er zijn nog een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Zo kan je de aanvraag doen voor maximaal vijf opeenvolgende weekends van juli, augustus en september. Er mag geen openbaar vervoer door je straat rijden en je moet het akkoord hebben van bedrijven en winkels. Een aanvraag indienen kan tot 24 mei.

Corrigeer

NIEUWS