Schepen zet tijdelijk stapje terug door zwangerschap

Schepen zet tijdelijk stapje terug door zwangerschap

Na een carrière van meer dan twintig jaar in de Nijlense gemeenteraad, wordt Ferdi Heylen nu voor het eerst ook schepen. Foto: RR

Nijlen -

De Nijlense schepen Lien Du Four (Groen) wordt binnenkort opnieuw mama en laat zich de komende maanden als schepen vervangen.

Door de tijdelijke afwezigheid van Du Four neemt Ferdi Heylen haar rol even over. Du Four is voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst en vult ook de bevoegdheden Sociale Zaken, Seniorenzorg, Armoedebestrijding, Ontwikkelingshulp en Huisvesting in. Heylen is nu al gemeenteraadsvoorzitter in Nijlen. Na een carrière van meer dan twintig jaar in de Nijlense gemeenteraad, wordt hij nu voor het eerst ook schepen.

Er moet ook een nieuw vervangend raadslid worden aangeduid. Nicholas Van der Veken (Open Vld) doet zo zijn intrede in de gemeenteraad. Nicholas werd na de verkiezingen van 2018 eerste opvolger op de gezamenlijke lijst Groen-Open Vld. Hij zetelt nu in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. “Hij zal tijdens mijn aanwezigheid mijn plaats innemen in de gemeenteraad én in de verschillende raadscommissies waar ik lid van ben”, verduidelijkt Du Four nog.

Nicholas Van der Veken zal dinsdag de eed afleggen als raadslid.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio