#blijfinuwchateau: de Meilandjes krijgen mogelijke coronapatiënt over de vloer

Video: VIJF

De Meilandjes bleven het afgelopen seizoen niet gespaard van ongeluk. Twee weken geleden vloog de schoorsteen van hun chateau in brand, vanavond krijgen ze te horen dat één van hun gasten mogelijk corona heeft.

Onrust bij de Meilandjes wanneer één van hun gasten, Jolanda, symptomen vertoont die kunnen wijzen op corona. Een doktersbezoek moet uitsluitsel geven. Maar Jolanda kan niet autorijden en de huisarts komt niet naar het kasteel. Gelukkig verblijft ze er niet alleen en kan ze op haar reisgenoot rekenen om haar een lift te geven naar het dorp, uiteraard met mondmaskers om.

De uitslag van het onderzoek brengt echter geen rust. “Morgen moeten we om 14 uur naar het ziekenhuis in een dorp in de buurt”, klinkt het. “We moeten allebei ons bloed laten testen. Tot die tijd moet Jolanda in quarantaine.” Vooral dat laatste blijft nazinderen. “In quarantaine? Dat betekent dat het foute boel is, toch?”

C’est la France

De familie is alleszins niet op haar gemak wanneer de mogelijke coronapatiënten het chateau terug binnenkomen. “Zij komt uit een dorp naast een woonplaats in Nederland waar het virus geconstateerd is”, vertelt Martien. “Dus dan ben je een toch een beetje in paniek. Nou ja, paniek, paniek, het is niet leuk.” Ook al is het in het kasteel niet erg moeilijk om in quarantaine te gaan, toch houden de Meilandjes hun flesjes handgel in de aanslag. Vooral Maxime is er niet gerust in. Ze vraagt zich af waarom de dokters niet meteen een bloedtest afnamen van Jolanda, in plaats van haar nog een dag te laten wachten.

“C’est la France”, weet Martien. “Ik vind het ook heel raar, want als het corona zou zijn stel je op die manier andere mensen bloot aan besmetting. Nou ja, zo gaat dat hier. En dan kan je je druk maken, maar dan denk ik: nee, dat heeft geen zin.”

Chateau Meiland, Vijf, 20.35 uur

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees