CD&V wil gokbedrijven verplichten probleemklanten te helpen: “Winst mag nooit primeren op gezondheid”

CD&V wil gokbedrijven verplichten probleemklanten te helpen: “Winst mag nooit primeren op gezondheid”

In de strijd tegen gokverslaving wil CD&V meer verantwoordelijkheid geven aan de gokbedrijven zelf. Kamerlid Els Van Hoof heeft een wetsvoorstel ingediend om, naar Nederlands voorbeeld, een zogenaamde zorgplicht in te voeren.

“Door mijn voorstel zullen de bedrijven moeten aantonen dat ze problematisch gokgedrag opsporen, risicogokkers uitsluiten en hen doorverwijzen naar de juiste hulpverlening”, aldus Van Hoof. “Winst mag nooit primeren op gezondheid. Kansspeluitbaters moeten er mee voor zorgen dat gokkers niet verslaafd raken aan hun spelen.”

Het wetsvoorstel maakt deel uit van een ruimer pakket maatregelen dat CD&V voorstelt in verband met de gokproblematiek. Andere maatregelen zijn onder meer om de minimumleeftijd te verhogen tot 21 jaar en reclame nog meer aan banden te leggen.

In de Kamer vindt al langer discussie plaats over de aanpak van gokverslaving. Vooral aan Franstalige kant ligt een strengere aanpak van de bedrijven moeilijker, omdat de economische argumenten daar meer doorwegen.

Corrigeer

NIEUWS