Tientallen oldtimers in beslag genomen bij man die 2 jaar geleden doelwit was van granaataanslag

Geraardsbergen / Herzele / Lierde / Brakel - Bij de huiszoekingen dinsdag in onder meer Brakel, Geraardsbergen, Herzele en Lierde zijn meer dan 120 voertuigen in beslag genomen. Dat meldt de federale politie. Het gaat om een zaak van internationale drugssmokkel, waarbij in België zes verdachten opgepakt zijn. Een van hen is een 51-jarige zakenman die in 2017 het slachtoffer werd van een granaataanslag.

In een loods in Deftinge en bij de voormalige fietsenwinkel Best Bikes in Steenhuize werden dinsdagochtend tientallen oldtimerwagens en -moto's in beslag genomen door de federale politie. Ook in de woning van de eigenaar van die pande viel de federale politie deze ochtend binnen. De actie van de federale politie begon tussen 4 en 5 uur in de Wielendaalstraat in Brakel. Die werd afgesloten voor het verkeer. Ondertussen viseerde een tiental agenten met automatische vuurwapens in de aanslag de woning van L.V.M. in de Wielendaalstraat. Wat later beukten ze met een stormram de voordeur open. In de garagepoort sneden ze een manshoog gat met een kettingzaag.

De woning kwam in juni 2017 in het nieuws toen ze het doelwit was van een granaataanslag. Die granaat miste toen doel en vernietigde enkele wagens in de straat. Er was ook veel schade aan de gevels en de ramen van woningen aan de overkant.

Terwijl de federale de woning in de Wielendaalstraat doorzocht, werden ook tientallen luxewagens en moto's aangeslagen. Uit een loods in de Kruisstraat in Deftinge haalde de politie tientallen jonge oldtimerwagens. Ook de voormalige fietsenzaak Best Bikes in Steenhuize werd op dat moment leeggehaald. 

In totaal werden acht huiszoekingen uitgevoerd, bevestigt hoofdcommissaris Patrick Willocx. "Bij de zoekingen werden 37 auto's in beslag genomen, waaronder luxewagens en oldtimers, en 87 motorfietsen, voornamelijk van het merk Ducati, en andere waardevolle voorwerpen. Er werd bovendien een grote som cash geld in beslag genomen. Tijdens de actie werden in België zes verdachten opgepakt en meegenomen voor verhoor." De huiszoekingen vonden plaats in onder meer Nederbrakel (Brakel), Steenhuize (Herzele), Deftinge (Lierde) en Geraardsbergen.

 

Corrigeer

NIEUWS