Duitse Bundesliga met Moors, Obasohan en Lasisi hervat begin juni

Duitse Bundesliga met Moors, Obasohan en Lasisi hervat begin juni

Foto: BELGA

Na het voetbal krijgt ook het basketbal in de Duitse Bundesliga groen licht van de overheid om de competitie verder af te werken. Sinds 7 maart lag die stil omwille van het corona-virus. De Bundesliga telt 17 ploegen en de top 10 zal in de Audi Dôme van München en zonder publiek het seizoen verder afwerken.

In die top 10 zitten enkele Belgen. Coach Roel Moors (ex-Antwerp Giants) en Belgian Lion Retin Obasohan zijn bij de Duitse topclub Bamberg actief. Belgian Lion Elias Lasisi (ex-Leuven, Limburg United en Oostende) is bij het Goëttingen van de Belgische Nederlandse coach Johan Roijakkers (ex-Bree en Bergen) aan de slag. Bij Goëttingen gaat ook de Nederlandse internationaal Jito Kok, ook volgend seizoen bij Kangoeroes Mechelen, een interim afwerken. “Als ploegen niet over hun volledige selectie beschikken kunnen ze twee spelers aantrekken. Vandaag (dinsdag) kennen we tevens het speelschema,” zegt sportief directeur Leo De Rycke (ex-Giants) van Bamberg. Bamberg, met ook Paris Lee (ex-Antwerp Giants, MVP van de EuroMillions in 2019, red.), zou compleet zijn. De top 4 van de twee poules kwalificeren zich voor de kwartfinales van de play-offs. Goëtingen (poule A) en Bamberg (poule B) zitten niet in dezelfde groep. Dit tornooi zou in drie weken worden afgewerkt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.