Jonge artiesten sieren etalages van lokale handelaars dankzij 1030 love

Jonge artiesten sieren etalages van lokale handelaars dankzij 1030 love

Enkele van de affiches die verdeeld werden. Foto: if

Schaarbeek / Brussel -

Tien jonge kunstenaars hebben de voorbije weken een illustratie gemaakt rond het thema ‘liefde in tijden van corona’. Die werden geprint en onder andere bij de lokale handelaars verdeeld.

De dienst Nederlandse Cultuur van Schaarbeek heeft met het project 1030 love wat extra kleur in het straatbeeld gebracht. Samen met tien jonge kunstenaars werden illustraties gemaakt rond het thema ‘liefde in tijden van corona’. De inwoners kunnen de illustraties gratis downloaden, maar ze liggen ook bij de lokale handelaars. Die openden nog maar pas de deuren en sprongen graag mee op de kar. Onder andere bij Cache-Pot, Barboteur, Wondergreen, Grafik, Kriekebiche en Bees Coop zijn er affiches te vinden.

Meer kleur

De inwoners wordt gevraagd om ze te verzamelen of te printen en ze vervolgens voor het venster te hangen om wat meer kleur in het straatbeeld te krijgen. Pieter Fannes is één van de kunstenaars die deelnam aan het project.

“Omdat Schaarbeek de gemeente is waar ik graag woon”, legt hij zijn deelname uit. “Het is een tof project waarbij we visueel wat steun kunnen bieden in deze bizarre tijden. Zelf tekende ik kinderen die op straat spelen. Een zicht dat je buiten corona hier amper zou zien. Dat blijft voor mij toch één van de beelden die me voor altijd zal bijblijven.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN