Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  

Alle dagen feest: 20 mei

‘Word een miljonair’-dag

Geluk is niet te koop en geld maakt niet gelukkig, maar het maakt alles wel makkelijker. Wie droomt van onmetelijke rijkdom (en wie doet dat niet), zet best een stip in zijn agenda, want vandaag is het ‘word een miljonair’-dag.

Over de oorsprong van deze feestdag is veel discussie, maar het zou een belangrijke datum zijn geweest in het leven van de Schotse econoom John Law. De man geldt als een van de grondleggers van de economische wetenschappen en stond aan de wieg van papiergeld zoals we het vandaag kennen. Veel handiger om handel mee te drijven dan goud, stelde hij. Ironisch genoeg richtte hij The Mississippi Company op. Het 17de-eeuwse bedrijf lag aan de basis van de eerste economische bubbel in de wereldgeschiedenis.

Hoe vier je ‘Word een miljonair’-dag?

Deze feestdag draait niet om het vieren van geld, maar wel om de attitudes die je aan de dag moet leggen om succesvol te zijn. Gaande van intelligent omspringen met je geld en investeringen tot spaarzaam leven. Neem daarom vandaag je financiële situatie onder de loep. Geen zin in paperassen? Dan kan je je kans wagen met de lotto.(adm)