Huiszoekingen in kader van grootschalig drugsonderzoek gaan woensdag verder, al twee verdachten aangehouden

Geraardsbergen / Herzele / Lierde / Brakel - De huiszoekingen in het kader van een groot drugsonderzoek waarbij dinsdag in onder meer Brakel, Geraardsbergen, Herzele en Lierde meer dan 120 voertuigen in beslag werden genomen, zijn ook woensdag nog aan de gang. Volgens de federale politie kadert het onderzoek in een zaak van internationale drugssmokkel, waarbij in België zes verdachten opgepakt zijn. Een van hen is een 51-jarige zakenman die in 2017 het slachtoffer werd van een granaataanslag. Ondertussen werden twee van de verdachten aangehouden.

Onder meer in de Wielendaalstraat in Nederbrakel zoekt de federale politie nog steeds verder in de woning van hoofdverdachte Laurenzo V.M. De politie riep de hulp in van het leger, het DVI en de Civiele Bescherming. Behalve in de woning werd er ook gezocht naar geheime bergplaatsen voor geld in de tuin. Daartoe werd gespecialiseerd materiaal van het DVI gebruikt.

Machtsvertoon

De politie was dinsdagochtend met veel machtsvertoon binnengevallen in de woning van V.M.. Ook een loods en zijn vroegere fietsenwinkel werden doorzocht, evenals kluizen bij verschillende banken. De politie verdenkt V.M. ervan de spil te zijn in een zaak van internationale drugshandel.

V.M. is gekend bij het gerecht. Hij was drie jaar geleden het slachtoffer van een granaataanval op zijn fietsenzaak Best Bikes. De granaatgooiers viseerden ook de tuinhuishandel van zijn ouders. Toen al werd vermoed dat er achter de aanslagen een drugshistorie schuilging. Dat lijkt nu ook te kloppen. Na de granaataanvallen werd V.M. door onze krant geïnterviewd. Op de vraag of hij niet bang was, antwoorde hij: “Dat gaat nog. Ik ben para geweest in Zaïre, dan ben je niet zo rap bang.” Een man uit Houthalen-Helchteren werd nadien tot vijf jaar cel veroordeeld voor de granaataanval. V.M. zei toen dat volgens hem de echte opdrachtgevers van de aanslagen niet op de beklaagdenbank zaten.

 

Corrigeer

NIEUWS