Belg komt aan het hoofd van onderzoekscentrum AB inBev

Belg komt aan het hoofd van onderzoekscentrum AB inBev

Foto: Kristof Vadino

David De Schutter zwaait sinds begin deze maand de roerstok over het wereldwijde onderzoekscentrum van bierreus AB InBev. Aan het hoofd van het Global Innovation & Technology Center (GITEC), pal tegenover de hoofdzetel in Leuven, is hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe bieren.

De bio-ingenieur die aan de KU Leuven ook een doctoraat in bierbrouwen behaalde, mag ‘global vice president’ van GITEC op zijn naamkaartje zetten. Hij leidt er een internationaal team van een 150-tal wetenschappers, klinkt het woensdag in een persbericht.

De Schutter is al sinds 2012 aan de slag bij AB InBev, voordien werkte hij bij Procter & Gamble. In Leuven ging hij in het ontwikkelingscentrum aan de slag en hielp er onder meer bij de ontwikkeling van de alcoholvrije pils Jupiler 0,0%. Later werd hij er directeur voor procesontwikkelingen. Zo ontwikkelde hij een techniek om milieuvriendelijker te brouwen - minder hitte, water en CO2-uitstoot - die inmiddels in ruim 50 brouwerijen wordt toegepast. In 2017 promoveerde De Schutter tot R&D-directeur voor Europa.

Innovatiecentrum

AB InBev omschrijft het innovatiecentrum als de “plek waar eeuwenoude biertraditie en de nieuwste technologieën samenkomen”. De bierreus ontwikkelt er nieuwe bieren, werkt er aan verbeterde brouwprocessen en aan duurzame verpakkingen. Ook herbergt het centrum de grootste collectie gist, met 1.500 giststammen.

“De rol van GITEC als wereldwijd R&D-centrum is cruciaal om als bierbrouwer te blijven groeien. Het consumentengedrag verandert razendsnel, het is dus van belang om die consument relevante producten te blijven aanbieden en daarin is onze innovatieve rol zeer belangrijk”, zegt David De Schutter.

Hij volgt Rodrigo Sozo op, die het bedrijf na 25 jaar verlaat.

Corrigeer

NIEUWS