Jasper Stuyven hervat seizoen in Ronde van Polen: “Honger om te koersen is groot”

Jasper Stuyven hervat seizoen in Ronde van Polen: “Honger om te koersen is groot”

Foto: Photo News

Jasper Stuyven zal het seizoen op 5 augustus in de Ronde van Polen (WorldTour) hervatten. Dat maakte zijn team Trek-Segafredo woensdag bekend. De 28-jarige Vlaams-Brabander, in februari winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad, komt ook in de Tour de France aan de start, maar mikt vooral op de klassiekers.

“Ik ben heel blij dat er een nieuwe kalender is, zodat we iets hebben om naar toe te werken”, verklaarde Stuyven. “De honger om weer te koersen is bij iedereen groot. De klassiekers blijven mijn belangrijkste doelen. Het wordt een drukke periode, met veel races op een korte tijd. Het zal belangrijk zijn om het juiste evenwicht tussen koersen, rusten en trainen te vinden.”

“Niemand kan zeggen hoe het zal zijn om de klassiekers in oktober te rijden. De jongste jaren was het weer in België in oktober best wel goed. De kans op slecht weer zal wel wat groter zijn, maat een beetje regen en kou deren me niet.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.