Nog meer kritiek op Michael Jordan na (veel bekeken) documentaire ‘The Last Dance’: “Scottie Pippen is woest”

Nog meer kritiek op Michael Jordan na (veel bekeken) documentaire ‘The Last Dance’: “Scottie Pippen is woest”

Foto: AFP

De tiende en laatste aflevering van de ESPN/Netflix-documentaire ‘The Last Dance’ over het laatste jaar van Michael Jordan bij de Chicago Bulls ligt intussen al vier dagen achter ons, maar het programma blijft de gemoederen bedaren. Zo zou Jordans nummer twee Scottie Pippen woest zijn.

Het nummer 33 van de Bulls zou volgens de geruchten in de VS niet kunnen lachen met de manier waarop hij weggezet wordt in de docu, die buiten Amerika door 23,8 miljoen gezinnen bekeken werd aldus Netflix. Volgens David Kaplan, journalist bij ESPN in Chicago, is Pippen “enorm boos” en “de woede voorbij”.

Volgens Kaplan komt de boosheid van Pippen voort uit het negatieve imago dat hem wordt aangepraat, onder anderen door Jordan zelf. Die noemde zijn ploegmaat op een bepaald moment “egoïstisch” en “onwetend”. “Volgens Pippen was het tot de laatste minuten van Game 6 tegen de Utah Jazz (de finale in 1998, red.) alleen maar bashen op Scottie”, aldus Kaplan.

Nog meer kritiek op Michael Jordan na (veel bekeken) documentaire ‘The Last Dance’: “Scottie Pippen is woest”
Foto: AP

In de documentaire worden dan ook enkele minder fraaie momenten van Pippen uitgelicht. Zoals het niet willen spelen in de laatste seconden van een play-offwedstrijd tegen New York in 1994. En het vragen van een transfer nadat zijn looneisen niet werden aanvaard in 1997-1998.

Dit nieuws komt er slechts een dag nadat Horace Grant, tussen 1987 en 1993 ploegmaat van Jordan, ook al kritiek uitte. Grant, die in de documentaire door Jordan wordt aangewezen als de bron voor het boek ‘The Jordan Rules’ waar hij als pestkop neergezet wordt, had zijn bedenkingen bij ‘The Last Dance’. “Ik vond het entertainend, maar wij als ploegmaats weten dat negentig procent ervan bullshit was. Het klopte niet”, vertelde hij bij radiozender ESPN 1000 in Chicago.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.