“Het is geen droom, het is echt”: dit gebeurt als je aardbeien echt goed wast, maar wil je dat wel weten?

Video: TikTok

Coupe aardbei, gemarineerde aardbeien met een scheutje limoen, een aardbeientaartje of gewoon lekker uit het vuistje: op een hete zomerdag smaakt het allemaal. Maar je moet de lekkernij echt goed wassen voor je ervan smult. Dat bewijst een Amerikaanse vrouw op TikTok, al kijken mensen die van de vrucht willen blijven genieten, beter niet naar bovenstaande video. “Ik ga overgeven”, aldus de vrouw tijdens het experiment. “Het is geen droom, het is echt.”

Voor u dat bakje aardbeien in de koelkast ritueel verbrandt: geen paniek. Ongezond zijn de beestjes niet. Sterker nog: het is in feite onvermijdelijk dat je af en toe een klein beestje opeet. Concreet gaat het hier om de larven van een Aziatische fruitvlieg, ook wel bekend als ‘Suzuki’s fruitvlieg’. In tegenstelling tot de ‘gewone’ fruitvlieg kan de Aziatische eitjes leggen in onrijp en onbeschadigd fruit. De wijfjes kunnen de eitjes diep in de vrucht leggen omdat ze een soort ‘zaagje’ hebben aan hun legbuis.

De hamvraag: zijn deze beestjes schadelijk of giftig? Neen. De beestjes gaan in je maag meteen dood. De soort komt officieel voor in ons land, maar gezien we in Europa hogere standaarden qua ‘contaminatie’ op nahouden in de VS, is de kans in Europa veel kleiner dat de beestjes hun weg vinden in rood zacht fruit. Een oogst die fel aangetast is door deze fruitvliegen is overigens onverkoopbaar en moet vernietigd worden.

Nog volgens het toonaangevende tijdschrift Scientific American is enige vorm van contaminatie bij vers en onbewerkt voedsel onvermijdelijk en onschadelijk. Om voeding 100% vrij van insecten of ander ongedierte te houden, zijn enorm hoge dosissen pesticiden nodig. Laatstgenoemde is mogelijk nog meer onwenselijk.

bekijk ook

Kijkers zijn onder de indruk van transformatie van vrouw, tot iemand zich vragen begint te stellen

“Wacht, wie is de mama, ik zie het echt niet?” Moeder en dochter spotten met verwarde reacties van hun volgers op TikTok

Danser maakt TikTok-filmpje in huis, maar kijkers zien opeens “iets” staan op de trap: “Kijk achter je!”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees